środa, 23 marca 2016

mus brzoskwiniowy dla niemowląt

brzoskwinie - dowolna ilość, najlepiej z własnego ogródka
woda
Ja brzoskwinie ugotowałam i zamroziłam, ale można też zapasteryzować. Choć osobiście nie mam zaufania do takich słoików a w zasadzie do szczelności wieczek. A każdy słoiczek jest w końcu na wagę złota:)
Brzoskwinie myjemy, zalewamy wrzątkiem i wyciągamy po chwili (procedura w zasadzie tak jak z pomidorami). Po paru minutach obieramy ze skórki. Kroimy na ćwiartki, usuwając pestkę. Zalewamy wodą do wysokości owoców.
Dusimy parę minut, miksujemy. Żeby nie były za rzadkie proponuję odlać trochę wody (ja tak robiłam).
Przelewamy do słoiczków (nie za wysoko aby potem nie pękały) . Po ostudzeniu zamykamy i mrozimy.
.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz