2 duże jabłka
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1/2 woreczka ryżu
niepełna łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki masła
Słoiczków nie należy napełniać po brzegi ponieważ w czasie mrożenia danie powiększa odrobinę swoją objętość i nie ma gwarancji czy słoiczek zapakowany po brzegi wytrzyma ten napór.
Ta potrawa Agnieszce smakowała najbardziej chyba ze wszystkich :)
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu (bez solenia). Jabłka umyć, obrać, pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Mięso umyć i pokroić w kostkę.
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu (bez solenia). Jabłka umyć, obrać, pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Mięso umyć i pokroić w kostkę.
Jabłka i mięso włożyć do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości mięsa.
Dodać ryż, cynamon i masło, wymieszać, rozdrobnić dobrze widelcem (jest to zajęcie niestety czasochłonne).
tych proporcji wyszło 5 słoiczków po 130g oraz 2 po 190g.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz