30-40 dag mięsa gulaszowego z indyka
1 cebula
30 dag pieczarek
makaron tagliatelle
Sól
Pieprz
Bulion drobiowy
Papryka ostra
Podsmażamy mięso, pieczarki i cebulę. Przekładamy do garnka,
zalewamy bulionem, przyprawiamy i dusimy do miękkości.
Można zagęścić mąką jeśli ktoś lubi. Ja tego nie robię bo
sama nie przepadam a poza tym Aga też chętniej jada potrawkę z taką, jak to
nazywa zupką, aniżeli polane gęstym sosem
Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy potrawką z
indyka.
Czasem trafi mi się
indycze rosołowe bardzo mięsne, wtedy zamiast gulaszowego takie mięsko
gotuje w rosołku. Gdy będzie już odchodziło od kości (ości) wyciągamy i
obieramy. Cebulę i pieczarki smażymy i wszystko już razem dusimy chwil parę w
rosole w którym gotował się indyk.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz