Strony

rozwijane menu

piątek, 17 czerwca 2016

Tagliatelle z indykiem i pieczarkami

30-40 dag mięsa gulaszowego z indyka
1 cebula
30 dag pieczarek
makaron tagliatelle
Sól
Pieprz
Bulion drobiowy
Papryka ostra
Podsmażamy mięso, pieczarki i cebulę. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, przyprawiamy i dusimy do miękkości.
Można zagęścić mąką jeśli ktoś lubi. Ja tego nie robię bo sama nie przepadam a poza tym Aga też chętniej jada potrawkę z taką, jak to nazywa zupką, aniżeli polane gęstym sosem
Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy potrawką z indyka.



Czasem trafi mi się  indycze rosołowe bardzo mięsne, wtedy zamiast gulaszowego takie mięsko gotuje w rosołku. Gdy będzie już odchodziło od kości (ości) wyciągamy i obieramy. Cebulę i pieczarki smażymy i wszystko już razem dusimy chwil parę w rosole w którym gotował się indyk.