Ciasto: 1 kostka margaryny(250 g)
2,5szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1szkl. cukru
4 żółtka
masa serowa: 1kg sera(ja ser zawsze,do każdego sernika, miele dwa razy)
3szkl. mleka
1 1/2 szkl. cukru
4 łyżki oleju
2 budynie śmietankowe
5żółtek
kokos: 20dkg kokosu
7 łyżek cukru
9 białek (pozostaną z ciasta i masy)
Ciasto:Wszystkie składniki ciasta zagnieść
masa serowa:
Wszystkie skłądniki masy razem ubić
Kokos:
ubić białka na sztywno z cukrem i dodać kokos
Dużą (np.40x25) i wysoką blachę wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą lub kaszą manną. Wyłożyć ciasto kruche na blachę, potem masę serową i piec w temp. 190oC przez ok. 50 minut. Gdy ser jest prawie upieczony nałożyć ubity kokos i piec dalej aż kokos osiągnie złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz