Strony

rozwijane menu

środa, 1 czerwca 2016

bakłażan faszerowany kiełbasą i warzywami

1 bakłażan
1 pomidor
1 papryka czerwona
1 cebula
½ puszki cieciorki
Pętko dobrej kiełbasy
Ser żółty
Sól
Pieprz
zioła
Bakłażana przekrajamy w wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Wydrążone połówki bakłażana solimy i podsmażamy.
W tym czasie kroimy w kostkę pomidora, paprykę, kiełbaskę i środek bakłażana. Wszystko razem z cebulą mieszamy i przyprawiamy
Zdejmujemy z patelni bakłażana a na patelnie wrzucamy warzywa, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy cieciorkę.



Bakłażana układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy farsz z patelni i zapiekamy w piekarniku ok. 20-25 minut. Pod koniec posypujemy startym serem.