1 burak
1 pietruszka
2 marchewki
1-2 ziemniaki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1. Marchewkę myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostkę
2.ziemniaki myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostkę
3. pietruszkę myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostkę
4.buraka myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostkę
6. warzywa wkładamy do garnuszka. Zalewamy wodą (tak aby były przykryte), gotujemy 30 minut, może ciut dłużej.
Z przepisu wychodzi 5-6 słoiczków po 130g.
Słoiczki dokładnie zamykamy, podpisujemy i mrozimy:)
Takie zupki najlepiej po rozmrożeniu podgrzewać w garnuszku. Jeśli okażą się po rozmrożeniu za gęste (a tak się zdaża) to dodajemy do nich przegotowanej wody
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz