1 opakowanie szpinaku mrożonego (450-500 g)
1 opakowania sera feta
1 opakowania sera feta
1 łyżeczka masła
kilka łyżek wody
dla odważnych:
1 ząbek czosnku
Naleśniki
(porcja na 8-9 naleśników):
(porcja na 8-9 naleśników):
1 szklanka mleka
5-6 łyżek mąki pszennej
1 jajko
szczypta soli.
Składniki ciasta naleśnikowego dobrze wymieszać i usmażyć.
Szpinak wrzucić do garnka, dodać masło i wodę. Gotować pod przykryciem na małym ogniu aż do odparowania wody.
Ser feta rozdrobnić i dodać do szpinaku. Jeszcze razem chwile podgotować na malutkim ogniu.
Po wyłożeniu szpinaku na naleśniki można go jeszce podgrzać w piekarniku (jeśli naleśniki zdążyły wystygnąć)
A tu wersja dla męża, szpinak nałożony do naleśników i zwinięty oraz opanierowany jak krokiety. I podsmażone na patelni:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz