Składniki:
1 kg ryby (karaś,leszcz, karp-Malućki jest
wędkarzem więc mam tych ryb pod dostatkiem)
1 duża cebula
1 bułka namoczona w wodzie lub mleku
1 jajko
1 bułka namoczona w wodzie lub mleku
1 jajko
1 marchewka
1 pietruszka
natka
pietruszki
przyprawa do ryb
sól
pieprz
przyprawa do ryb
sól
pieprz
Opis:
Ryby oczyścić, wyfiletować. Zmielić
z bułką i cebulą.
Do garnka włożyć obraną marchewkę i
pietruszkę, pozostałą część ryby po wyfiletowaniu. Zalać wodą i gotować do
miękkości warzyw.
Warzywa zmielić, dodać do ryby.
Dodać natkę i przyprawy. Dobrze wyrobić, kulać małe pulpeciki.
Z wywaru wyjąć resztki ryby. Dodać
ukulane pulpeciki. Gotować 15-20 minut.
A mniej dietetycznie, zamiast gotować obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.
A mniej dietetycznie, zamiast gotować obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.
Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz