2 cukry waniliowe
2 białe czekolady
½ litra śmietanki kremówki 30%
1 opakowanie wiórków kokosowych
1 opakowanie migdałów w płatkach ( 2 łyżki pozostawić)
biszkopt:
4 łyżki mną pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 białe czekolady
½ litra śmietanki kremówki 30%
1 opakowanie wiórków kokosowych
1 opakowanie migdałów w płatkach ( 2 łyżki pozostawić)
biszkopt:
4 łyżki mną pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Śmietanę utrzeć z cukrem waniliowym, następnie połączyć z czekoladą, wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Masę wyłożyć na biszkopt. Na suchej patelni zrumienić płatki migdałowe, posypać nimi wierz ciasta. Biszkopt można nasączyć syropem z brzoskwiń, można też dodać 4 połówki z brzoskwiń pokrojone w kostkę.
Smacznego.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz