Strony

rozwijane menu

środa, 11 maja 2016

Rafaello

2 cukry waniliowe 
2 białe czekolady 
½ litra śmietanki kremówki 30% 
1 opakowanie wiórków kokosowych 
1 opakowanie migdałów w płatkach ( 2 łyżki pozostawić) 

biszkopt:               
4 łyżki mną pszennej              
2 łyżki mąki ziemniaczanej                
1szkl. cukru              
1 łyżeczka proszku do pieczenia             
 4 jajka


Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Śmietanę utrzeć z cukrem waniliowym, następnie połączyć z czekoladą, wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Masę wyłożyć na biszkopt. Na suchej patelni zrumienić płatki migdałowe, posypać nimi wierz ciasta. Biszkopt można nasączyć syropem z brzoskwiń, można też dodać 4 połówki z brzoskwiń pokrojone w kostkę.

Smacznego.