Strony

rozwijane menu

sobota, 14 maja 2016

kurczak z warzywami i ryżem

1 pierś z kurczaka
1 woreczek ryżu - ugotowany wg instrukcji na opakowaniu.
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 puszka czerwonej fasoli
1/2 puszki groszku
1 cebula
sól
pieprz
curry
bulion warzywny 


1. Pierś kurczaka kroimy w małą kostkę
2. Cebulę w piórka. 
3. Podsmażamy cebulę, dodajemy pierś, przyprawiamy. smażymy razem.
4. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do piersi, zalewamy bulionem. Dusimy razem.
5. Dodajemy fasolę i groszek, dusimy razem chwilę.
6. Do garnuszka wrzucamy ryż i potrawkę z kurczaka, razem mieszamy i jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem do momentu aż ryż wchłonie cały płyn.