1/2 kg frankfurterek
3 cebule
ok. 1 kg ziemniaków
ok. 10 dkg sera żółtego
3 ząbki czosnku
masło do wysmarowania naczynia
oregano, bazylia
sól, pieprz
przyprawa do ziemniaków
1. ziemniaki obrać i pokroić w plastry
2. frankfurterki pokroić w plasterki ok. 1,5 cm.
3. cebulę obrać i pokroić w piórka
4. czosnek posiekać
5. ser żółty zetrzeć
Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Wyłożyć na dno warstwę ziemniaków, posypać przyprawą do ziemniaków. Posypać cebulą i frankfurterkami. Przyprawić. Posypać startym żółtym serem. I znowu ziemniaki...
Mnie z tych składników wychodzą trzy warstwy.
Włożyć do piekarnika pod przykryciem na godzinę i gotowe.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz