1 podwójna pierś z kurczaka
80 g koncentratu pomidorowego (mały słoiczek)
½ litra bulionu warzywnego
2 małe cebule
2 marchewki
2 ząbki czosnku
Makaron – op. 400 g.
Przyprawa do kurczaka
Papryka ostra
Pieprz
Sól
łyżeczka cynamonu
cząber
tymianek
Piersi z kurczaka myjemy, czyścimy, kroimy w kostkę,
podsmażamy (ja to robię garnuszku w którym gotuję docelowo potrawę)
Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy
Marchewkę myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Dodajemy do cebuli, razem smażymy chwilę. Dodajemy do mięsa
Przyprawiamy, wlewamy bulion, dodajemy koncentrat. Dusimy pod
przykryciem na małym ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz