2 marchewki
3 pietruszki
3 ziemniaki
kawałek selera
100 g cielęciny
7-8 łyżeczek kaszy manny
4 łyżeczki masła
1. Marchewkę myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostkę
3. pietruszkę myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostkę
4. seler myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostkę
5. Warzywa zalewamy wodą (tak aby była przykryta), gotujemy aż będzie lekko miękkie.
Z przepisu wychodzi 10 słoiczków po 130 g
Słoiczki dokładnie zamykamy, podpisujemy i mrozimy:)
Takie zupki najlepiej po rozmrożeniu podgrzewać w garnuszku. Jeśli okażą się po rozmrożeniu za gęste to dodajemy do nich przegotowanej wody, jeśli będą za rzadkie to dodajemy kleiku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz