4 łyżki mąki pszenej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
przepis na średniej wielkości tortownicę.
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
przepis na średniej wielkości tortownicę.
Tortownica kwadratowa, biszkopt z półtorej porcji i krem z bitej śmietany. |
Wykonanie:
Jajka dokładnie zmiksować
z cukrem na puszystą masę. Przesiać obie mąki i proszek do
pieczenia. Ucierać aż powstanie gładka, jednolita i puszysta masa.
Biszkopt dobrze utarty po upieczeniu jest bardzo puszysty i smaczny.
Nadaje się do różnych ciast. Można go przełożyć kremem.
propozycje kremów - TUTAJ
Malućki z kolei taki biszkopt po prostu przekłada jakimś dżemem.
Biszkopt dobrze utarty po upieczeniu jest bardzo puszysty i smaczny.
Nadaje się do różnych ciast. Można go przełożyć kremem.
propozycje kremów - TUTAJ
Malućki z kolei taki biszkopt po prostu przekłada jakimś dżemem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz