Strony

rozwijane menu

sobota, 4 lutego 2017

Tortilla z mieszanką meksykańską i mięsem


1 opakowanie placków tortilli
8 pieczarek
1 podwójna pierś z kurczaka
opakowanie mieszanki meksykańskiej
100-150 g sera zółtego
1 jogurt naturalny
3 ząbki czosnku
paprryka ostra
sól
pieprz

Pierś kroimy w kostkę i podsmażamy, przekładamy do miseczki. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i smażymy, dodajemy do piersi.

Mieszankę meksykańską smażymy na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy do mięsa i pieczarek. Ser żółty trzemy na dużych oczkach (czasem gdy mam w domu dużo sera w plasterkach to kroję go w kostkę i taki dodaję), dodajemy do reszty składników. przyprawiamy i mieszamy.
Jogurt mieszamy z przeciśniętym czosnkiem.
Placki tortilli wyjmujemy z opakowania, każdy smarujemy łyżeczką jogurtu, układamy farsz (można polać również ketchupem), zawijamy jak kokiety i układamy na papierze do pieczenia w piekarniku. Podgrzewamy w temperaturze 180 stopni jakieś 20-30 minut.