środa, 6 lipca 2016

Sernik na kruchym spodzie

Ciasto:      
1szkl. mąki      
½ kostki margaryny      
1 jajko      
½szkl cukru     
płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Wyrobić ciasto i wstawić od lodówki.
 
            
Ser:
      
50 dkg sera – zmielić       
5 dkg masła      
¾szkl cukru pudru      

2 jajka      
1 łyżka mąki ziemniaczanej      
cukier puder      
1 łyżeczka proszku do pieczenia      
bakalie

Masło utrzeć z cukrem + 2 żółtka + mąka ziemniaczana i proszek do pieczenia. Dodać ser ciągle ucierając, na końcu dać bakalie i pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy 20cm. Na to wylać masę serową. Piec w 180oC przez 60 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz