wtorek, 24 października 2017

Tortille z indykiem i rukolą grilowane

1 opakowanie placków tortilli
1/2 kg mięsa gulaszowego z indyka
sól
pieprz
curry
1 pomidor
1/2 papryki
garść rukoli
cebula
1/3 ogórka


Sos:
1 jogurt naturalny
4 ząbki czosnku - przecisnąć przez praskę do jogurtu i wymieszać. 

ketchup

Mięso przyprawiamy i smażymy. 
Ogórka, pomidora i paprykę kroję w plasterki.
 Każdy placek tortilli smaruję sosem jogurtowym, układam rukolę, mięso i warzywa, polewam niewielką ilością ketchupu, składam i piekę w opiekaczu z nakładką do grilowania.




Oryginalny przepis, moja inspiracja tutaj:
http://chillijemy.blogspot.com/2016/02/domowy-kebab.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz