na trzy roladki:
2-3 filety z piersi z kurczaka
2 większa marchewka
Kilka łyżek zielonego groszku
Sól
Pieprz
Tymianek
Bulion warzywny
Piersi z kurczaka czyścimy i rozbijamy tłuczkiem (najlepiej
przez foliowe jednorazówki. Przyprawiamy solą , pieprzem i tymiankiem z obu
stron.
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy
aż trochę zmięknie. Studzimy.
Groszek odcedzamy z zalewy.
Na każdą pierś układamy porcję marchewki i ok. dwóch łyżek
groszku. Zwijamy po dłuższym boku i spinamy wykałaczkami. Smażymy do
zrumienienie z każdej strony, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem
jeszcze jakieś 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz