spód:
150 g herbatników maślanych
60 g masła
50 g czekolady gorzkiej
2 banany
puszka kajmaku
1 opakowanie śmietany kremówki 30% (330 lub 400 ml)
2 śmietan fixy
Herbatniki wkładamy do jednorazówki i wałkujemy na miazgę. Masło rozpuszczamy razem z czekoladą. Dorzucamy herbatniki i łączymy razem.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i na nią przekładamy herbatniki z czekoladą i masłem, układamy i delikatnie ubijamy równomiernie. odstawiamy do przestudzenia.
Na spód wykładamy kajmak.
Banany tniemy w plasterki i układamy na kajmaku.
Śmietanę ubijamy że śmietan fixem zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wykładamy na banany.
Na tarce o dużych oczkach ścieramy na śmietankę trochę czekolady.
I znowu nie zrobiłam zdjęcia a ciasto zniknęło (robione a urodziny) w ekspresowym tempie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz