Ok. 50 dag fasoli
30 dag boczku
2-3 pietruszki
kawałek selera
3-4 marchewki
2 cebule lub biała część pora
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
4 pomidory
sól
pieprz
majeranek
2 kostki rosołowe bądź wołowe
30 dag boczku
2-3 pietruszki
kawałek selera
3-4 marchewki
2 cebule lub biała część pora
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
4 pomidory
sól
pieprz
majeranek
2 kostki rosołowe bądź wołowe
Opis:
Fasolę dzień wcześniej zalać dużą ilością wody i
zostawić na noc.
Zagotować wodę, wrzucić kostki. Dodać fasolę (bez wody) i gotować jakieś 40 minut na średnim ogniu.
Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Włożyć do garnka. Gotować jakieś 20 minut.
Boczek pokroić w plasterki i usmażyć. Dodać do zupy.
Paprykę umyć, pokroić w paski i je jeszcze na pół lub na trzy jeśli papryka jest długa. Dodać
do zupy.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Gotować do miękkości warzyw, dodać majeranek, przyprawić do smaku.
Zagotować wodę, wrzucić kostki. Dodać fasolę (bez wody) i gotować jakieś 40 minut na średnim ogniu.
Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Włożyć do garnka. Gotować jakieś 20 minut.
Boczek pokroić w plasterki i usmażyć. Dodać do zupy.
Paprykę umyć, pokroić w paski i je jeszcze na pół lub na trzy jeśli papryka jest długa. Dodać
do zupy.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Gotować do miękkości warzyw, dodać majeranek, przyprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz