(porcja na 8-9 naleśników):
1 szklanka mleka
5-6 łyżek mąki pszennej
1 jajko
szczypta soli.
Składniki ciasta naleśnikowego dobrze wymieszać i usmażyć.
Nadzienie:
1 duże opakowanie świeżego szpinaku
1 opakowanie sera feta
3-4 ząbki czosnku
pieprz
Szpinak z czosnkiem partiami podsmażyć na patelni na oleju kokosowym aż zmieni objętość i zmieni kolor na ciemniejszy. Przełożyć do miseczki, dodać rozdrobniony ser, pieprz. Wymieszać i nakładać po łyżce na naleśniki. Zwijamy jak krokiety, układamy w naczyniu żaroodpornymi i podpiekamy razem kilka minut.
Można wierzch posypać startym serem żółtym.
1 opakowanie sera feta
3-4 ząbki czosnku
pieprz
Szpinak z czosnkiem partiami podsmażyć na patelni na oleju kokosowym aż zmieni objętość i zmieni kolor na ciemniejszy. Przełożyć do miseczki, dodać rozdrobniony ser, pieprz. Wymieszać i nakładać po łyżce na naleśniki. Zwijamy jak krokiety, układamy w naczyniu żaroodpornymi i podpiekamy razem kilka minut.
Można wierzch posypać startym serem żółtym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz