70 dag młodych ziemniaków
Ok. 30 dag mięsa mielonego
Kilka plasterków sera żółtego
1 duży pomidor
Sól
Pieprz
Papryka ostra
Zioła prowansalskie
Oregano
Bazylia
1 mała śmietana 18% (200 g)
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki.
Przydaje się odpowiednia nakładka na robota kuchennego aby były naprawdę
cienkie. Doprawiamy sola, pieprzem i
ziołami. Polewamy odrobiną oleju rzepakowego.
Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą.
Pomidora kroimy w cienkie plasterki
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy warstwę
ziemniaków, mięsa, pomidora, smarujemy śmietaną, układamy ser żółty w
plasterkach.
Układamy drugą warstwę ziemniaków, mięsa, pomidora, śmietany
i sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz