Strony

rozwijane menu

wtorek, 1 sierpnia 2017

Zdrowa tarta kokosowa z budyniem.

Ciasto:
3/4 szklanki mąki kokosowej
3/4 szklanki mąki orkiszowej
3 łyżki ksylitolu
1 jajko
3 kopiate łyżki oleju kokosowego
Pół łyżeczki proszku do pieczenia

Pozostałe składniki:
3/4 słoika dżemu (domowej roboty)
1 budyń śmietankowy 


 Składniki na kruche ciasto wyrobić i wyłożyć brzegi oraz spód i boki formy na tartę, posmarować
 dżemem.
 Piec ok. 35min w temperaturze 180 stopni.
 Budyń przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zamiast cukru dodać ksylitol) i jeszcze ciepły wyłożyć na upieczona tartę. 
Pozostawić do całkowitego wystudzenia, potem schłodzić w lodówce.


oryginał tutaj:
https://www.instagram.com/p/BWj7TMFBcsM/?taken-by=czarygarymamybarbary