3/4 szklanki mąki kokosowej
3/4 szklanki mąki orkiszowej
3 łyżki ksylitolu
1 jajko
3 kopiate łyżki oleju kokosowego
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Pozostałe składniki:
3/4 słoika dżemu (domowej roboty)
1 budyń śmietankowy
Składniki na kruche ciasto wyrobić i wyłożyć brzegi oraz spód i boki formy na tartę, posmarować
dżemem.
Piec ok. 35min w temperaturze 180 stopni.
Budyń przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zamiast cukru dodać ksylitol) i jeszcze ciepły wyłożyć na upieczona tartę.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia, potem schłodzić w lodówce.
oryginał tutaj:
https://www.instagram.com/p/BWj7TMFBcsM/?taken-by=czarygarymamybarbary
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz