czwartek, 18 stycznia 2018

Kurczak z papryką, pieczarkami i serem w cieście francuskim

To jedna z tych potraw, które robię jak nie mam czasu ani weny żeby siedzieć w kuchni.
Szybki do zrobienia i smaczny obiad lub wczesna kolacja.
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
1 czerwona papryka
1 cebula
kilka pieczarek
ok. 100 gram sera żółtego
sól
pieprz
papryka ostra
curry
1 opakowanie ciasta francuskiego.


Wykonanie:
1. pierś z kurczaka myję, kroję w małe kawałki i przyprawiam. Smażę chwilę na patelni. Przerzucam do miseczki.
2. Cebulę kroję w piórka i podsmażam, pieczarki obieram i kroję w kawałki, dodaję do cebuli. Paprykę kroję w kawałki i dodaję do cebuli.
3. Wszystkie składniki mieszam razem.
4. Ser żółty trę na tarce o małych oczkach i dodaję do kurczaka z warzywami.
5. Ciasto francuskie rozwijam na papierze w który było zawinięte na blasze z piekarnika
6. Kurczaka z warzywami układam przy krawędzi ciasta wzdłuż dłuższego boku ciasta francuskiego i rolujemy.
7.Pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz