niedziela, 11 lutego 2018

Ciasteczka z krówkami i jabłkiem

Składniki:
100 g margaryny
6 krówek - pokrojone w kostkę
1/2 jabłka - starte na dużych oczkach tarki
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1 jajko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
220 g mąki pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody

Starte jabłko wymieszać z mąką ziemniaczaną i cynamonem. Margarynę wymieszać z cukrem, dodać jajko, wymieszać. Dodać mąkę, proszek  do pieczenia i sodę. Dobrze wyrobić masę. Dodać jabłko i krówki i wymieszać łyżką. 
Z masy robimy kulki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. 
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 minut w 180 stopniach.



Oryginalny przepis wzięty z stąd


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz