Składniki:
100 g margaryny
6 krówek - pokrojone w kostkę
1/2 jabłka - starte na dużych oczkach tarki
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1 jajko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
220 g mąki pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
Starte jabłko wymieszać z mąką ziemniaczaną i cynamonem. Margarynę wymieszać z cukrem, dodać jajko, wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Dobrze wyrobić masę. Dodać jabłko i krówki i wymieszać łyżką.
Z masy robimy kulki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 minut w 180 stopniach.
Oryginalny przepis wzięty z stąd
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz