poniedziałek, 18 grudnia 2017

Dekoracje na choinkę z koralików pyssla IKEA - Hama Beads - topione przywieszki

z koralików robiłam już z Agnieszką przywieszki z tych koralików, ale szybko jej się znudziło. Denerwowała się jak jej koraliki wypadały. Znalazłam na jakiejś anglojęzycznej stronie wersję przywieszek z topionymi koralikami.
Postanowiłyśmy to przetestować.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Foremki do wykrawania ciastek wysmarować delikatnie olejem po wewnętrznej stronie, ułożyć na papierze do pieczenia.
Do foremek wsypać garść koralików. Dobrze już teraz zostawić sobie minimalną przestrzeń na sznurek.


Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopnia na 5-7 minut.
Wyjąć, odczekać aż wystygną, wyjąć z foremek.
Jeśli po wyjęciu z piekarnika widzimy że nie ma dziurek to jeszcze puki są gorące patyczkiem do szaszłyków robimy małe dziurki. Po wystudzenia będzie to już niemożliwe, chyba że gorącym gwoździem.























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz