czwartek, 2 listopada 2017

Zapiekanka z ziemniakami, fasolką, pomidorkami i kiełbasą

Na naszą trójkę:
ok. 80 dag ziemniaków 
2o dag fasolki szparagowej
ok. 40 dag kiełbasy

garść  pomidorków koktajlowych 
1 jajko
200 g śmietany 18% 
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka ostra

 Ziemniak gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy.
Fasolkę myjemy, obcinamy końce, gotujemy w osolonej wodzie.
Kiełbasę kroimy w kostkę. Pomidorki przekrajamy na pół.



Jajka, śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy mieszamy ze sobą.

Wszystkie składniki mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz