Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
2 średnie cebule
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów krojonych
papryczka ostra
sól, pieprz, zioła
placki tortilli
kapusta pekińska
Opis:
cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Dodać mięso mielone.Usmażyć.
Pod koniec smażenia dodać pomidory, fasolę i
kukurydzę. Wymieszać i podsmażyć razem na małym ogniu przez chwilę.
Kapustę kroimy w cienkie paseczki.
Wszystkie składniki sosu mieszamy razem.
Wariant 1:
Sos mieszamy z kapustą.
Tortillę podgrzewamy w mikrofali ok. 20 sek. lub
na sucho na patelni grillowej.
Tortillę układamy na talerzu, nakładamy na nią
mięso i składamy. Podajemy z surówką z sałaty pekińskiej.
Wariant 2:
Tortillę podgrzewamy w mikrofali ok. 20 sek. lub
na sucho na patelni grillowej.
Podgrzaną tortillę układamy na talerz. Smarujemy
sosem, układamy mięso, kapustę i znowu polewamy sosem i zwijamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz