Moje dzisiejsze
śniadanko:
½ buraka obranego i cienko pokrojonego obsmażyłam na grillowej
patelni na oliwie z octem balsamicznym (takie
cudo z Biedronki), do tego po koniec smażenia dałam 2 łyżki płatków
owsianych aby się uprażyły.
Na talerzu ułożyłam sporą garść rukoli, na nią burak z
płatkami. Całość polałam sosem (2 łyżki lekko gazowanej wody mineralnej, 1
łyżeczka musztardy sarepskiej, 1 łyżka oliwy z octem, szczypta trzcinowego
cukru, , szczypta soli)
Sałatka okazałą się być rewelacyjna więc na pewno do niej wrócę.
a oryginalny przepis z pięknym zdjęciem tutaj:
http://sio-smutki.blogspot.com/2017/02/saatka-z-grillowanych-burakow-z.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz