środa, 8 marca 2017

schab pieczony z warzywami

    Składniki:
    3-5 kotletów schabowych
    2-3 marchewki
    1 cebula
    4 ziemniaki 
    150-200 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach
    4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    papryka ostra

    zioła prowansalskie

    Przygotowanie:
    Schab rozbijamy, lekko solimy. Marchewkę i ziemniaki oraz cebulę obieramy i kroimy w plasterki.
    Na dnie naczynia układamy cebulę, warstwę marchewki i ziemniaków, posypujemy przyprawami.
    Układamy kotlety a na nie pozostałą część marchewki i ziemniaków.
    Smarujemy majonezem, posypujemy serem.
    Pieczemy w piekarniki przez godzinę w 180-190 stopniach.




    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz