Ciasto:      
1szkl. mąki      
½ kostki margaryny      
1 jajko      
½szkl cukru     
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wyrobić ciasto i wstawić od lodówki. 
            
Ser:      
50 dkg sera – zmielić       
5 dkg masła      
¾szkl cukru pudru      
2 jajka      
1 łyżka mąki ziemniaczanej      
cukier puder      
1 łyżeczka proszku do pieczenia      
bakalie
Masło utrzeć z cukrem + 2 żółtka + mąka ziemniaczana i proszek do pieczenia. Dodać ser ciągle ucierając, na końcu dać bakalie i pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy 20cm. Na to wylać masę serową. Piec w 180oC przez 60 min.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz