Ciasto:  1 kostka margaryny(250 g)
  2,5szkl. mąki
  1 łyżeczka proszku do pieczenia          
  1szkl. cukru
  4 żółtka
masa serowa:  1kg sera(ja ser zawsze,do każdego sernika, miele dwa razy)
  3szkl. mleka   
     1 1/2 szkl. cukru                          
  4 łyżki oleju
  2 budynie śmietankowe
  5żółtek
kokos:  20dkg kokosu                                           
  7 łyżek cukru                                            
  9 białek (pozostaną z ciasta i masy)
Ciasto:Wszystkie składniki ciasta zagnieść
masa serowa:
Wszystkie skłądniki masy razem ubić
Kokos:
ubić białka na sztywno z cukrem i dodać kokos
Dużą (np.40x25) i wysoką blachę wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą lub kaszą manną. Wyłożyć ciasto kruche na blachę, potem masę serową i piec w temp. 190oC przez ok. 50 minut. Gdy ser jest prawie upieczony nałożyć ubity kokos i piec dalej aż kokos osiągnie złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz