250 g marchewki (5 małych marchewek)
2 ziemniaki
300 g cielęciny
1 mały por
4 łyżki groszku (nie dostałam świeżego więc użyłam mrożonego)
1 pietruszka
8 łyżeczek kaszy jaglanej
2 łyżeczki oleju rzepakowego
Tym razem gotowanie na trzy garnuszki :)
W jednym garnuszki ugotować ziemniaki w mundurkach.
Cielęcinę umyć, pokroić i ugotować w drugim garnuszku
A w trzecim resztę warzyw (umytą i pokrojoną). Na ostatnich 20 minut wrzucić kaszę.
Jak już wszystko będzie ugotowane:
Ziemniaka obieramy, kroimy i wrzucamy go warzyw, mięsko również przekładamy do warzyw. Dodajmy olej i wszystko miksujemy.
Przekładamy do słoiczków (nie za pełno), jeśli jest ciepłe to zostawiamy do ostygnięcia a jeśli wkładamy już zimne to od razu zamykamy i mrozimy.
Rozmrażamy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz