1 podwójna pierś z kurczaka
0,5 kg fasolki szparagowej
1 cebula
1 czerwona papryka
1 marchewka
2-3 ząbki czosnku
curry
sól
pieprz
3 łyżki śmietany 18%
bulion
cebulę obrać i pokroić w kostkę, usmażyć
marchewkę obrać i pokroić w plasterki
fasolkę umyć, odciąć końcówki i pokroić w kawałki
paprykę umyć i pokroić w większą kostkę
Mięso umyć, obczyścić i pokroić w kostkę, przyprawić. Usmażyć na oleju.
Wszystkie składniki włożyć do garnka, zalać bulionem i dusić na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Do miski odlewam trochę wywaru, połączyć ze śmietaną i całość wlać z powrotem do potrawki.
jeśli potrawka będzie za rzadka można zagęścić ją wodą z mąka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz