Do przygotowania potrzebujemy:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 brokuł
1 cebula
1 serek topiony
500 ml. śmietany 18%
sól
pieprz
curry
makaron
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w małą kostkę, przyprawiamy i podsmażamy.
cebulę kroimy drobno i dodajemy do mięsa.
Brokuł myjemy, kroimy na różyczki i gotujemy na parze aż będą lekko miękkie, dodajemy do kurczaka.
Na początku dodawałam surowe różyczki do mięsa, ale czas gotowania potrawki się mocno wydłuża więc zaczęłam je najpierw gotować na parze (można też w wodzie podgotować).
Dodajemy ser topiony bądź lazur i śmietanę. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
Makaron -rury, świderki, muszelki itp.- gotujemy w osolonej wodzie, Gdy będzie miękki odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka w którym był gotowany. Dodajemy potrawkę i razem mieszamy, podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz