niedziela, 20 października 2024

Czekolada na gorąco

  Czekolada na gorąco  nie kupna a zrobiona samodzielnie to jak się okazało super przysmak i frajda z samodzielnego wykonania.


Czekoladę zrobiliśmy z następujących składników ( na dwie filiżanki):
- 250 ml mleka
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka cukru
- ok. pół tabliczki mlecznej czekolady.



Mleko z kakao i cukrem wsypujemy do  rondelka i podgrzewamy. Dodajemy czekoladę i mieszamy aż do rozpuszczenia na średnim palniku .
Olek sam radził sobie z mieszaniem .
Po rozlaniu czekolady do filiżanek posypali sobie swoje napoje piankami. 

Chłopcy poszli o krok dalej i poprosili żeby im pokroić owoce, akurat miałam w doku jabłka, kiwi i banany. Owoce pokrojone w kostkę wkładali do swoich filiżanek i jedli je wraz z czekoladą łyżeczką.
Więc choć czekolada na gorąco jest niezłą bombą cukrową to chłopcy oswoili ją dodatkowo owocami ;)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz