125 g miękkiego masła
1+2 łyżeczki cynamonu
125 g +3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 2 łyżki śmietanki kremówki 185 g mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek naciąć wzdłuż i oprószyć łyżką cynamonu.
 - Masło, cukier, cukier waniliowy, jajka i śmietankę dobrze utrzeć.
 - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy, na wierzch ułożyć ćwiartki jabłek.
 - Placek piec na średnim poziomie piekarnika. Upieczony placek posypać 2 łyżkami cynamonu wymieszanymi z 3 łyżkami cukru.
 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz