- Strona Główna
- samo życie
- reportaże
- tutoriale
- kulinaria
- praca
piątek, 23 grudnia 2016
Kolorowe ciasteczka kruche
30 dag mąki pszennej
10 dag maki ziemniaczanej
20 dag masła lub magrazyny
10 dag cukru pudru
1 jajko (żółtko do ciasta, białko do posmarowania ciastek)
2 płaskie łyżki śmietany
zapach waniliowy
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części. Do jednej wsypać barwnik zielony i wymieszać, do drugiej czerwony i wymieszać. Trzecia część bez barwnika
Na stole układamy papier do pieczenia, oprószamy mąką. Z ciasta rwiemy kawałki, układamy koło siebie i wałkujemy. Wykrawamy ciasteczka, smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez kilka minut
Oryginalny przepis ze strony:
http://wielkiezarcie.com/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz