1 filet dorsza atlantyckiego bez skóry (280 g)
4 marchewki (320 g)
1 jabłko (200 g)
4 łyżeczki masła
Dorsza umyć, usunąć ości
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.
W garnku do gotowania na parze zagotować wodę. W dolnej części ułożyć rybę a w górnej marchewkę.
Jabłko rozgotować w garnuszku w niewielkiej ilości wody.
Gdy ryba i marchewką będą już gotowe połączyć je z jabłkiem i wodą z jego gotowania, dodać masło i dobrze wymieszać.
Zmiksować bądź dobrze rozdrobnić widelcem.
Z takiej ilości wyszło 5 słoiczki po 130 g. Trzeba pamiętać aby słoiczków nie napełniać po brzegi aby nie popękały. Ja używam słoiczków po deserkach dla niemowląt.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz