piątek, 4 marca 2016

schabowe (mama karmiąca)

4 kotlety schabowe (generalnie to bierzemy tyle ile nam potrzeba. Nas jest dwójka, robię na dwa dni, czyli 4 kotlety). Robiłam już z kością i bez.
2 marchewki
2 pietruszki
1 cebula
ziele angielskie
liść laurowy
sól
pieprz
mąka do zagęszczenia

W garnku nastawiamy wodę, gdy się zagotuję wkładamy dobrze umyte kotlety.

Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w grubsze talarki, seler w kostkę, cebulę w piórka.
 Po jakiś 15 minutach od wrzucenia mięsa  wkładamy przyprawy i warzywa,
Gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Doprawiamy do smaku zagęszczamy wodą z mąką (wlewamy do słoika trochę wody, dodajemy mąkę, zakręcamy i potrząsamy aż się dokładnie wymiesza :)
Do tego ziemniaczki (bądź kasza).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz